Anneni Mi Daha Çok Seviyorsun Babanı Mı?

31 Temmuz 1926: 1926 yılında bugün ilk kez küçük bir çocuk kendisine sorulan "Anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?" sorusuna "İkisini de aynı seviyorum" diye cevap verdi.

İzmir'in Bornova ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla Kılçık ailesi akraba ziyaretine gitmişti. Eller öpülmüş, baklavalar yenilmiş, kahveler içilmiş, muhabbet kısmına geçilmişti. Ziyaret edilen evin büyüğü Hulusi Amca, kendi zimmetli köşesine kurulmuş, herkese "Nasılsın yavrucuğum? Allah iyilik versin." diyordu.

Sıra harçlıklara gelmişti ve Hulusi Amca da bunun farkındaydı. Ama cebinden bir kuruş çıksın istemeyen birisiydi Hulusi Amca. Yanlış anlamayın, tutumlu birisiydi yani.

Kılçık ailesinin tek çocuğu, küçük Adnan$'dı. Harçlıkların çıkmadığını gören annesi, Adnan'ı ayağa kaldırır, "Oğlum git bir daha öp Hulusi Amca'nın elini" der ve Adnan'ı Hulusi Amca'ya gönderir. Küçük adımlarla koşa koşa Hulusi Amca'sına gider ve elini bir daha öper.

Kurtuluşun olmadığını anlayan Hulusi Amca, son bir cinlik düşünür. "Çok yaşa yavrum çok yaşa. Söyle bakalım Adnan, anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?" diye sorar. Kafası karışan Adnan, bir annesine, bir babasına bakar. Ama asıl, Adnan'ın annesi ve babası panik olur. Acaba kimi söyleyecek diye. Annemi dese, babası üzülecek; babamı dese, annesi üzülecek. İşte Hulusi Amca da, bu karışıklıktan faydalanıp parasını cebinde tutacaktı.

Ama Adnan o anda kendisine yakışanı yaptı, ve o tarihi sözleri söyledi: "İkisini de aynı seviyorum".

Planının başarısızlığa uğradığını anlayan Hulusi Amca, peşin peşin Adnan'a harçlığını uzatır. Adnan çok mutlu olur, ama belki de en çok mutlu olanlar annesiyle babasıydı.

O günden sonra bir çok yaşlı amca, para kaptırmamak için aynı taktiği uygulamaya çalıştılar. Ama Adnan'ı örnek alan aileler, çocuklarına Adnan'ın söylediği o tarihi sözleri öğrettiler ve onun izinden giderek yaşlı amcaların emekli aylıklarını sömürdüler.
FriendFeed ile Paylaş

6 yorum:

dralaye dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
son kıllanma tarihi dedi ki...

hani hani nerde?? göremiyorum??=P

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

Bu soruya cevabımdır;

http://kkulak.blogspot.com/2010/06/ben-en-cok-bu-ortamlar-sevdim.html

Sevgiler..

Maya dedi ki...

ahaha, aslında adamı mort etmek için, "ikisini de sevmiyorum!" diyecekti bak :)

Geyik Mühendisi dedi ki...

:)) Çok güzel.

son kıllanma tarihi dedi ki...

cok tesekkurler:) yurtdisinda oldugum icin nete fazla giremiyorum(aslinda ilk defa bugun girdim), gecikmeler ici herkesten ozur.

Yorum Gönder