Saçlarını Kısa Kestiren İlk Erkek

26 Temmuz M.Ö. 12805: İnsanlık tarihinde bugün, medeniyet adına çok büyük bir adım atıldı ve ilk kez bir erkek saçlarını kısa kestirdi!

Papiros Ka isimli eski Mısır'da yaşayan bir erkek, arkadaşlarıyla kılıç düellosu yaparken arkadaşı yanlışlıkla saçını kesti. Saçlarını kesmek, o güne dek kimsenin aklına gelmemişti! Herkesin ilk kez karşılaştığı kısa saçlı erkek manzarası ilk başta hepsine garip gelmişti. "Oğlum noldu lan??? Çok mu kötü oldu öyle bakıyonuz?? Dere yok mu yakınlarda gidip bi bakayım saçıma??" diye soran Papiros, telaş içinde bir dere aramaya gider.

Yolda giderken bir grup genç kızla karşılaşan Papiros, genç kızların kendisine gülümsediğini fark eder. Normalde kızlar tarafından beğenilmeyen Papiros, bu şekilde dereyi bulana kadar bir sürü genç kız tarafından gülümsemelerle, göz kırpmalarla karşılaşır.

En sonunda bir dere bulur ve yansımadan kendisine bakar. İlk önce değişik gelir, ama sonra gözü alışınca sanki güzel de gelir. Bıçağını çıkartır, biraz daha düzeltir saçını ve geldiği yoldan geri döner. O güne dek beğenilmeyen Papiros, bu yeni imajıyla bir sürü sevgili edinir, çok popüler olur. Kızların "Bence erkeklere kısa saç daha çok yakışıyor" lafı da taa o günlere dayanır.

Onun gördüğü bu ilgiyi kıskanan diğer erkekler de yavaş yavaş saçlarını kestirirler ve erkeklerde kısa saç modası o günden sonra başlar.
FriendFeed ile Paylaş

3 yorum:

Maya dedi ki...

Papiros Ka, mekanın cennet olsun :) ben de seviyorum kısa saçı çünkü, uzun saç her erkeğe gitmiyor. tebrik ederim, bir şahane yazı daha :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

hehe, ama gerçekten var dimi öyle bir şey, "erkeklere kısa saç daha çok yakışıyor" olayı yani=) teşekkürlerimi sunuyorum

Adsız dedi ki...

gollum...papirus ka belki de bir yanılgı içindedir çünkü kılıç darbesiyle sadece bir kısmı kesilmiş saça gösterlen tepki hatunların bir ucubeyi gördüğünde gösterdikleri kıkırdama tepkisidir:)

Yorum Gönder