Asansör Çağırma Düğmesine Tekrar Bastı

4 Eylül 1990: 20 yıl önce tam da bugün, asansörü çağırma düğmesine basan birisi, asansörün gelmesi gecikince düğmeye tekrar bastı.

Bear Beach Resort Club Golf Hotel, daha yeni yapılmış ve zamanının en lüks otellerinden birisiydi. 18 katlı olan otelde, tam 8 tane asansör bulunmaktaydı. Ama bu asansörler, o zamana kadar görülmemiş bir özelliğe sahipti. Asansör meşgul olduğunda bile çağırma düğmesine bassanız, düğmenin ışığı yanıyor ve asansör uygun olduğunda hemen çağırıyordu asansörü.

Damızlık ailesi o sene paraya kıymış, şöyle krallar gibi bir tatil yapalım demişti. Ailenin babası Selahat Damızlık, ithalat ihracat işiyle uğraşmaktaydı. Ortaokul terkti, ama hayat üniversitesinde yüksek lisans yapmıştı. İyi bir gelirleri vardı.

O gün arabalarıyla otele gelmişler, resepsiyonda gerekli işlemlerini yapmışlar, odalarına çıkıyorlardı ki birisi gelip bavullarını taşımak istedi. Buyur bakalım genç adam deyip, onun peşine takıldılar, bir sürü asansörün olduğu bir hole geldiler.

Selahat bey, bellboy'dan önce davranıp asansörü çağırma tuşuna bastı, "Yeğenim senin yükün ağır, dert etme ben çağırırım asansörü". Ve bekleyiş başladı... beklediler... beklediler...

En sonunda beklemekten sıkılıp sabrı taşan Selahat Damızlık, ondan sonra gelen bütün bir nesli etkileyecek tarihi bir harekette bulundu. Asansörün gelmesine hiç bir etkisi olmamasına rağmen, asansörü çağırma tuşuna tekrar bastı!!!

Etraftaki insanlar birden Selahat beye dikkat kesildiler. Bellboy ne yapması gerektiğini bilemedi, böyle bir hareket beklemiyordu. Acaba bunu neden yapmıştı ki?

Ve 5 saniye bile geçmemişti ki, asansör geliverdi!!

Etraftaki herkes şok olmuştu. Bu nasıl mümkün olabilirdi? Acaba.. acaba.. Acaba düğmeye tekrar tekrar basmanın gizli bir etkisi gerçekten olabilir miydi?

Damızlık ailesi asansöre bindiler, odalarına çıktılar. Ama hem bellboy, hem de etrafta bu olaya tanık olanlar bu anı unutamadılar. O günden sonra ne zaman böyle bir asansöre rastlasalar, düğmeye ikinci kez basmamak için kendilerini zor tuttular. Çünkü bunun anlamsız olduğunu biliyorlardı. Ama yine de, dayanamadılar ve her seferinde tekrar tekrar bastılar düğmeye!

O gün bu olaya tanık olanların da etkisiyle, bu efsanevi olay bütün dünyaya yayıldı. Asansör üreticileri her ne kadar böyle gizli bir etki olmadığını savunsalar da, insanların çoğu onlara inanmadı ve düğmeye tekrar tekrar basmaya devam ettiler.

Bugün artık her yerde bulunan bu asansörlerin düğmelerine, beklerken tekrar tekrar basılıyor. Ama bu tekrar tekrar basma olayının ardında, aslında büyük bir felsefe yattığını ne yazık ki çoğu kimse bilmiyor ve çoğu insanın amaçsızca düğmeye bastığını düşünüyorlar.

Selahat Damızlık'ın başlattığı bu akımın temsilcileri, günümüzde hepimizin arasında yaşıyorlar, günlük hayatlarına devam ediyorlar.
FriendFeed ile Paylaş

3 yorum:

мєltєм dedi ki...

ne kadar anneme desem de "ben çağırdım anne" diye. annem dinlemez üstüne bi daha basar o koca düğmenin:D

son kıllanma tarihi dedi ki...

ama işte bilmiyosun ki annen aslında Selahat Damızlık beyfendinin başlattığı bu akımın inatçı bir temsilcisi...=P

мєltєм dedi ki...

ne akım ama, bulaşıcı hastalık gibi mübarek :D

Yorum Gönder