Kendini Squirtle Sanan Çocuk Pencereden Tükürdü

16 Ekim 1999: İlk önce Japonya'da bir gameboy oyunu olarak piyasaya çıkan Pokemon, daha sonra animesinin de çekilmesiyle bütün dünyada tam bir çılgınlık haline dönüşmüştü. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca çocuk Pokemon izliyor, oyunlarını oynuyor, adeta Pokemon için deli oluyorlardı.

Başkent Tokyo'da yaşamakta olan 4 yaşındaki Miyagi Wakabayashi de tam bir Pokemon manyağıydı. Sabah saat 10'da olan yeni bölümü izler, üstüne öğleden sonra 4'teki tekrarını da hiç kaçırmazdı. Anime'nin kahramanı Ash'in taktığı şapkanın aynısını babasına aldırmıştı ve ne zaman çizgi filmi izlese o şapkayı da takardı.

Miyagi'nin arkadaşlarının en sevdiği pokemon genellikle Pikachu'ydu. Ama Miyagi'nin favorisi, ona göre gelmiş geçmiş en güçlü pokemon olan Squirtle'dı! Ash ne zaman Squirtle'ı seçse, Miyagi şapkasını atar, Squirtle güneş gözlüklerini takardı.

99 senesinde bugün, Miyagi'lerin evine oynamak için kankası Genzo Takashima gelmişti. Önce birlikte Pokemon'un tekrarını izlemişler, sonra da pokemonculuk oynamaya başlamışlardı. Oyunda ikisi de pokemon eğitmeniydiler ve pokemonlarını seçip savaştırıyorlardı.

Ama Miyagi, dövüşmesi için Squirtle'ı seçince, işler değişti. "Squirtle seni seçtim!" dedikten hemen sonra dizlerinin ve ellerinin üstüne çöken Miyagi, Squirtle taklidi yapmaya başladı. "Heeey, sen pokemon olamazsın! İnsansın sen, pokemon eğitmeni olabilirsin, mızıkçılık yapmak yok!" diye serzenişte bulundu Genzo. Ama Miyagi kendini rolüne o kadar kaptırmıştı ki, kendisini gerçekten de Squirtle sanıyordu!

"Squirtle'ım ben! Sen yalan söylüyorsun, kıskanıyorsun beni pokemon olduğum için! Bak sana kanıtlayacağım şimdi pokemon olduğumu!!" diyen Miyagi, Squirtle gözlüklerini takarak hızla pencereye doğru koşmaya başladı! "Squirtle, Squirtle!" sesleri çıkartıyordu bir yandan.

Ve o anda olan oldu! Gelecek yıllarda, çizgi filmlerin çocukların psikolojisini nasıl etkileyebileceğinin tartışılmasına yol açacak olan tarihi olay gerçekleşti.

Miyagi, "Squirtle, su tabancası!" diye bağırdı ve hemen ardından pencereden aşağıya sarkarak, sokaktan geçenlerin kafasına tükürmeye başladı!

Sokaktan geçen insanlar, neye uğradıklarını şaşırdılar. Aralarından çok sinirlenen bir kaç tane adam kapıya gelerek Miyagi'nin annesine Miyagi'yi şikayet etti.

O günden sonra dünyaca ünlü bir fenomen haline dönüşen Miyagi, televizyonlara çıktı, gazetelere haber konusu oldu. Tartışma programlarında yıllarca o ve çizgi filmlerin etkisi tartışıldı.

Bu kadarla da kalmayıp, dünyanın çeşitli yerlerinden Miyagi'yi taklit eden çocuklar çıktı. Ben Pikachu'yum diyerek balkondan atlayan çocuklar türedi her yerde. Ve Miyagi'nin başlattığı bu psikolojik travma, kocaman bir yeni nesli etkileyerek bütün dünyada önemli bir sorun haline geldi.
FriendFeed ile Paylaş

18 yorum:

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Olan tasolara verdigim parama oldu ona yanarım.

son kıllanma tarihi dedi ki...

Tasolara verdiğim paralara yanmıyorum ben ya. tasoları ne zaman hatırlasam yüzümde gülümseme oluşur. çok güzel zamanlardı:) en azından dışarı çıkıp arkadaşlarımızla oyun oynardık..
ama sırf taso çıksın diye cips alıp, en sonunda midem kusacak kadar dolduğundan yiyemediğim için çöpe attığım cipsleri bilirim, onlara çok acırım hep.. ama çocukluk işte..

Özcan Karabulut dedi ki...

o dönem yani bu çılgınlığın yaşandığı dönemde lisedeydim, bizim yeğende bu manyaklığı sonuna kadar yaşayanlardandı, çocuğun içine sanki Pikachu kaçmış gibi dolanıyordu ortada :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

ben de ortaokuldaydım, valla ben de deliler gibi yaşayanlardandım:P hiç pikachu gibi ortalıkta dolaşmadım ama baya ilgiliydim yani tasolar falan:P

kasian dedi ki...

ama abi süper çizgifilmdi ya. hayatımda bi tsubasa'nın, bi de pokemonun yayınlandığı saati ezberlemiştim... =) hala oyunu vardır telefonumda. nostaljik ruh halimi beklemekte.

son kıllanma tarihi dedi ki...

Aynen aynen, harikaydı=P benim telefonuma yüklemeyi denedim de başaramadım=(

Mia Wallace dedi ki...

ya tasolar falan geç en garibi o balkondan atlayan çocuklar.. ilahi

son kıllanma tarihi dedi ki...

İşte o çocukların atlamalarındaki suçlu aslında Miyagi.. Hep o Miyagi yüzünden..

мєltєм dedi ki...

favorim, Roket Takımı!!

kitap gibi kız dedi ki...

"Miyagi, Squirtle gözlüklerini takarak hızla pencereye doğru koşmaya başladı!"

bu cümleyi okudum ya eyvah çocuk balkondan atlayacak. meğer sadece aşağıdakilerine tükürecekmiş.

kasian dedi ki...

hehe, benim de favorim roket takımıydı. ama önce charizard. =)

son kıllanma tarihi dedi ki...

@ kitap gibi kız: öyle düşünün diye öyle yazdım zaten=P ama pikachu değil ki bu zavallım, atlasın balkondan:P

@ мєltєм: roket takımı iyidir ya, ama favorim olamadılar hiç, bir süre sonra baymışlardı beni:P

@ kasian: charizard'a bayılırdım! :D

kız sıdıka dedi ki...

tasolar,tasolar tasolar...Oynaya oynaya boyaları silinmiş tasolar:)))Ve aralarına katılan gıcır gıcır olanlar...Arkadaşlar arasında yapılan takaslar...tühh be yine aynısı çıkmış diye yakınmalar ...vs vs vs

son kıllanma tarihi dedi ki...

=)) seri yapanlar var bi de=P karakterler çıkıyordu bi de, onlar çok değerliydi.. ah bee=) keşke zamanında kapış yapmasaydım tasolarımı, çok özlüyorum valla=P

bi düşün dedi ki...

harika zamanlardı yaa :) pikachunun çıkardığı sesle bayağa dalga geçerdik. ama tasolar vazgeçilmezdi :D birde baya büyük olanlar vardı kuzenimde çok istemiştim ama vermezdi :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

büyük olanlar çıktı, böyle jet taso diye şeyler çıktı. hatta oynatınca resmi harket eden tasolar çıktı. ama hatırladığım kadarıyla onlar çıkana kadar ben hevesimi çoktan almıştım sanırım. veya artık büyüdüm triplerine mi girmiştim kim bilir:P
en çok bozulduğum olay, okulda hocalar tasoları gördü mü alırlardı ya.. nasıl içim giderdi..

Uğur dedi ki...

Şu milleti bi müzikle uyutup kaş bıyık çizen pokemon favorimdi.

son kıllanma tarihi dedi ki...

jigglypuff gibi bir şeydi sanırım=) güzel günlerdi ya=)

Yorum Gönder