Markalı Kıyafetleri Kaliteli Olduğu İçin Aldığını Söyledi

12 Aralık 1994: Amerika Birleşik Devletleri'nde çiftçilik yaparak geçinen Williams ailesinin maddi durumu uzun süredir iyi değildi. Evin babası James çok çalışıyordu, ama zamanında doğum kontrol yöntemlerinden bihaber oldukları için eşi Sue ile en az 3 çocuk yapmışlardı. Bu yüzden de kazandıkları, karınlarının doymasına anca yetiyordu.

Evin en büyük kızı Suzanne 20 yaşındaydı. Üniversiteye gidiyordu ve ailesi onu okutmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyordu. Kıyafetleri genelde ucuz markalardandı, ama annesi hem ucuz olup hem de kaliteli kıyafet satan dükkanları iyi biliyordu. Bu yüzden dışarıdan bakınca maddi durumlarının kötü olduğu anlaşılmıyordu. Tek fark, kıyafetlerinin önünde kocaman amblemler olmamasıydı.

Yine de Suzanne, kimi arkadaşlarına çok özeniyordu. Pahalı markalardan giyiniyorlar ve hepsi de çok güzel görünüyorlardı. Hele kıyafetlerinin önündeki o koca koca amblemler yok muydu, ne kadar da seksi gösteriyordu onları!

En sonunda dayanamadı Suzanne, nefsine yenik düştü. Fazla harcamak için parası olmadığı doğruydu, ama ailesi onu hiçbir zaman zor durumda bırakmıyordu, bu yüzden de ekstra paraya ihtiyaç duymuyordu. Buna rağmen yakın arkadaşlarından olan Kate'e giderek biraz borç paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Kate seve seve ona parayı verdi ve Suzanne parayı aldığı gibi ünlü bir markanın mağazasına gitti.

Kıyafetler arasından en ucuz, fakat amblemi en büyük, en uzaktan belli olan bir elbise seçti. Üzerinde güzel durup durmadığına bile bakmadan elbiseyi aldı.

Ertesi gün elbiseyi giydiğinde, okuldaki bütün herkes sanki ona bakıyordu! Adeta ışıldıyordu, ışık saçıyordu etrafına! Sanki bir gecede estetik ameliyatı olmuş da birdenbire güzelleşivermişti! Oh Tanrım, ne kadar da seksi görünüyor olmalıydı!

Ve çok bir zaman geçmeden de, okuldaki arkadaşlarından birisi geldi yanına. "Suzanne, elbisene bayıldımmmm." dedi. Senelerdir buna benzer elbiseler giyiyordu Suzanne, ama bir gün bile bir arkadaşı gelip bu cümleyi söylememişti ona. O anda o kadar mutluydu ki!!

Hafta sonu geldiğinde, ailesinin yanına gitmek için çantasını topladı, üzerine de yeni elbisesini giydi. Eve girdiği anda, annesinin gözleri Suzanne'in elbisesine dikildi. Böyle bir elbiseyi almak için paraları olmadığını biliyordu, sırf bu yüzden de "Daha önce buna benzer başka bir elbise almamış mıydık sana? Hem onun fiyatı bunun 10'da biri kadardı, neden bu kadar para verdin ki bu elbiseye? Ne farkları var ikisi arasında?" diye sordu kızına.

Aslında ikisi arasındaki farkı çok iyi biliyordu Suzanne. O koca amblem! Ama bunu kendisine bile doğru düzgün itiraf edemezken, annesine itiraf etmesi imkansızdı. Bunun yerine, o tarihi sözleri dökülüverdi ağzından: "Ama bunlar çok daha kaliteli ve sağlam, verdiğin paraya değiyor yani. Bir aldın mı ömür boyu giyiyorsun!"

Böylece tarihte bugün ilk kez birisi, sırf hava atmak için aldığı kıyafeti, "kaliteli olduğu için aldığını" söyledi!

Annesi tabii ki Suzanne'ın neden o elbiseyi aldığını çok iyi anlamıştı. Ama sırf kızına anlayış gösterdiği, onun hevesini anladığı için sesini çıkarmadı. Ona inanmış gibi yaptı.

O günden sonra tarihe geçen bu sözler, herkes tarafından kullanılmaya başladı. Ne zaman birisi bir karış kıyafete dolarlarca para ödese, hem kendi içini, hem de etrafındaki insanların içini rahatlatmak için bu sözleri söyledi. Bunu farkeden pahalı markalarsa, bu sözlerin patentini Suzanne'dan satın alarak bu sözleri reklamlarında kullanmaya başladılar, sürekli kaliteden söz ettiler. Böylece kazandığı paralarla hem Suzanne'ın ve ailesinin hayatı kurtulmuş oldu, hem de pahalı markalar çok daha fazla satış yaparak daha da zengin oldular.
FriendFeed ile Paylaş

5 yorum:

xLarge dedi ki...

ah Suzanne ah yedin bizi...

son kıllanma tarihi dedi ki...

hiç sorma abi acımız büyük..

kizsidika dedi ki...

suzanne ne ettin be bacım!!!

Aycan dedi ki...

daha sonra amblem sevenler ve sevmeyenler tarafından iki taraf oluşmuştur herhalde, sade severler ve amblemciler :D ben sadelerin sarasındayım sanki :)

Bu arada Kate'e acıdım. Ödemiş mi acaba borcunu :?

son kıllanma tarihi dedi ki...

hayır, ne yazık ki kıyafetiyle birlikte meksika sınırını geçtiği için kate parasını hiçbir zaman alamadı:P

Yorum Gönder