Msn Başında Olduğu Halde İletisine (yok) Yazan Kız

4 Aralık 2005: Gül Kaymak, Eskişehir merkezde oturmakta olan 16 yaşında bir lise öğrencisiydi. Sabahları okula gider, akşam okuldan döndüğü gibi bilgisayarını açıp başına oturur ve gece yatana kadar da bilgisayar başında vakit geçirirdi. Bilgisayarda yaptığı tek şey ise, Msn Messenger'da muhabbet etmekti. Çok iyi yürekli bir kızdı, ama aynı zamanda çok da sessizdi. Pek arkadaşı yoktu, bu yüzden de okul arkadaşları dışarıda gezip tozarlarken o evine gidip Msn başında vakit öldürürdü.

Okul arkadaşları ne zaman Msn'e girseler, Gül sürekli online olurdu! Hatta bir ara çıkan dedikodulara göre bazen ders saatlerinde bile online olurmuş! İletisine, internetten bulduğu güzel sözleri kopyalamaktan büyük zevk alırdı. Böyle yaparak, Msn listesindeki insanlara ne kadar zeki bir insan olduğunu kanıtladığını düşünürdü hep. Bazen de hoşuna giden şarkıların isimlerini yazardı iletisine.

2005 yılında bugün yine okuldan dönmüş, Msn başına geçmişti. Winamp'tan şarkı dinliyordu bir yandan. Şarkılar karışık modda çalarken, birden Gül'ün en sevdiği şarkılardan bir tanesi çıkıverdi: Çilekeş'in y.o.k. isimli şarkısı! Şarkıyı duyar duymaz ayağa kalkan Gül, eliyle gitar çalıyomuş gibi yaparak şarkıyı dinlemeye başladı. Ama bu gitar çalma hareketi ona yeterli gelmedi, içindeki hisleri Msn listesindeki arkadaşlarına da aktarmak istiyordu! Şu anda ne hissettiğini bilmeliydiler!!

Böylece tarihte bugün ilk kez bir kız, Msn başında olduğu halde iletisine "y.o.k." yazdı!

Aslında Gül'ün o zaman bunu yapma amacı, sadece şarkının ismini iletisine yazmaktı. Ama Gül'ün bu hareketi, arkadaşları tarafından farklı algılandı. Sürekli Msn başında olan Gül'ün iletisine "y.o.k." yazmasını, sanki bilgisayar başında değilmiş gibi algıladılar ve şok oldular! Çünkü burada Gül'den bahsediyoruz, ders saatlerinde bile Msn'de online olan kızdan!!

Gül, iletisine y.o.k. yazdıktan sadece 7,5 saniye sonra Hakan Gül'e "orda mısın?" şeklinde Msn'den bir mesaj gönderdi. Bunu takiben 3 saniye içinde de Erdal "dönünce haber ver bir şey söyliycem" yazdı. Hazal ise titreşim gönderdi.

Bu şekilde bir sürü insan, Gül'e ulaşabilmek için ellerinden ne geliyorsa yapmaya başladılar. Sanki herkes işini gücünü bırakmış, Gül'ün nereye gittiğini öğrenmeye çalışıyorlardı! Birdenbire popüler olmuştu!

O günden sonra insanlar, çeşitli sebeplerle Msn başında oldukları halde iletilerine (yok) yazmaya başladılar. Kimisi, sadece konuşmak istediği insanlarla konuşmak istediği için (yok) yazdı; kimisi, Gül'ün elde ettiği ilgiyi görmek için; kimisi, "Msn başında amma çok vakit geçiriyorsun, biraz gez toz oğlum, amma asosyalsin yaaa hiç arkadaşın yok mu?" şeklindeki sorulara "Oğlum Msn hep açık duruyo ama ben başında olmuyorum, çıkıp geziyorum işte" diye cevap verebilmek için...

Daha sonra Hazal Yoğurtçu tarafından başka bir yöntem geliştirildi: Msn başında olup hiç bir işi olmadığı halde durumunu "Meşgul", "Dışarıda" veya "Çevrimdışı" yapmak! Aslında amacı, (yok) yazanlarla tamamen aynıydı!

Gül ve Hazal yüzünden, Msn Messenger'da kimse birbiriyle konuşamaz hale geldi. Kim Msn'ini açsa, herkesin (yok) olduğunu veya meşgul olduğunu görüp, o kişiye bir şeyler yazma hevesini yitirmeye başladı. Böylece internetin getirdiği iletişim kolaylığı birden tıkanıklığa uğrayıverdi.

Bu büyük boşluğu fark eden Mark Zuckerberg isimli girişimci bir genç, harika bir çakallıkla Facebook isimli bir site kurdu. Birbirleriyle iletişimleri bozulmuş olan insanlar, bu yeni siteyi keşfedince içinde bulundukları boşluktan dolayı resmen buraya hücum ettiler ve iletişimlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladılar.

Günümüzde Facebook'un bu denli büyümesinin ve popüler olmasının en büyük sebepleri, Gül Kaymak ve Hazal Yoğurtçu'nun tarihe geçen bu hareketleridir!
FriendFeed ile Paylaş

11 yorum:

İnsan olun biraz... dedi ki...

Demek herşey böyle başladı.

son kıllanma tarihi dedi ki...

Evet her şey aynen böyle başladı! Kimsenin bilmediği gizli tarihi açıklamaya devam ediyoruz! Umarım Mark bu yazdıklarımdan rahatsız olmaz, çünkü biraz alıngan bir çocuk hemen küsüveriyo. Geçenlerde gene küstü bana, çok uğraşıyorsun sitemle diye..

xLarge dedi ki...

Du bakalım, beğen dürt meselesine ne zaman gelicen :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

Belgeleri bilerek yavaş yavaş, sırayla ekliyorum. Sindire sindire okuyun diye. Bütün belgelerimi aynı anda açıklarsam dünya birbirine girer!:P

O meselelere de girecem merak etme:P Ama herşey sıraya=))

rengarenk dedi ki...

Çok sevdim yine. Bi de sesli okudum babam da duysun diye xD
Ailecenek beğenerek izliyoruz xD xD

fishtank dedi ki...

haha çok güzel ya liseli kızların çilekeş şarkılarını gereğinden fazla dinlemeleri olayına da değinmişsin :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

@rengarenk: teşekkür ederim, babanı da bekliyoruz buraya:P

@fishtank: dokundurtmayacağım kimse kalmıycak=) teşekkürler=)

Çanak Anten dedi ki...

Bu yazıdan aldığım ilhamla Zaytung'a yollayacağım yazı: Çevrimiçiyken iletilerine y.o.k yazarak yeni bir akım başlatan genç G.K'ye MSN yöneticilerinden veryansın. :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

artık bizim bloga da bi link gösterirsin umarım:P

Çanak Anten dedi ki...

Tabiki efendim insaniyet gereği, yaptım bile :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

Büyüksünüz efendim o zaman:D teşekkür ettim:D

Yorum Gönder