Dünya Tenis Raketiyle Gitar Çalma Günü

31 Ocak 1975: Rock müziğin dünyayı kasıp kavurması ile başlayan yeni çağa ayak uydurmak için herkes büyük bir değişime girmişti. Dünya üzerindeki milyonlarca tabu yıkılmış, ninelerimizin ayıpladığı şeyler birdenbire çok havalı oluvermişti.

O zamana dek bir delikanlının en önemli silahı, gerektiğinde uzaklara dalan o karizmatik puslu gözler iken, artık yanında taşıdığı ve gerektiğinde sahillerde kılıfından çıkartarak ateşin etrafında çaldığı gitarı oluvermişti! Melül melül bakışlar artık para etmiyordu. Yeni trend, gitar çalmaktı!

Milyonlarca genç gitar çalmayı öğrenmeye başlarken, bunların içinden yalnızca birkaç bini bu işin altından başarıyla kalkabiliyor, en azından Akdeniz Akşamları çalacak kadar öğrenebiliyordu. Geri kalanları ise sırtlarına astıkları gitarlarıyla İstiklal Caddesi'nde bir aşağı bir yukarı yürüyerek "Belki gitar çaldığımızı sanarlar" diye umut ediyorlardı. Yani kısacası, gençliğin büyük kısmı zor durumdaydı! Önceden çalgıcıya kız verilmezken, artık gitar çalmayana kız verilmiyordu. İnsanoğlu'nun soyu böyle giderse kuruyacak gibi görünüyordu...

Bilim adamları aylarca mesaiye kaldılar. Gençlere gitar çalmayı öğretebilmenin daha kolay bir yolunu arıyorlar, bu konuda yeni icatlar yapmaya çalışıyorlardı. Ama nafile, bir türlü başarılı olamıyorlardı! Ve zaman geçtikçe de, evde kalan erkeklerin sayısı gitgide artmaya devam ediyordu...

Derken Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinden bütün dünyayı kurtaracak bir haber geldi! Kıtlık sorunu çözülmüştü. James Mustaine isimli 6 yaşındaki bir çocuk, gitar olayına yepyeni ve mükemmel bir çözüm bulmuştu!

James o gün evinde bir konser izliyordu ve televizyonun sesini biraz fazla açmıştı. Hoşlandığı kızla kahve içmeye gidecek olan ama gitar çalmayı bilmediği için ne yapacağını bilmeyen abisi ise çok stresliydi ve televizyonun bu yüksek sesiyle daha da kudurarak kardeşini haşlamak için büyük bir hışımla James'in odasına girdi. Ama o anda gördüğü manzara karşısında donakaldı!!!

James'in elinde bir tenis raketi vardı ve onu sanki bir gitarmışçasına elinde tutarak televizyonun karşısında gitar çalma playback'i yapıyordu!

O anda James'in abisinin kafasında bir ampul patladı! Hemen kardeşinin elinden raketi zorla alarak hoşlandığı kızla buluşmaya gitti. Randevu sırasında yanında getirdiği radyoyu çıkardı ve güzel bir rock istasyonunu açtı. Raketi eline alarak sanki gitar çalıyormuş gibi yaptı!

Buluştukları cafedeki insanlar James'in abisinin bu harika konserine hayran kaldılar. Onun çevresinde bir halka oluşturarak bu gelecek vadeden genci büyük bir heyecanla dinlediler. Bu unutulmaz konserin ardından hepsi evlerine giderek tenis raketleriyle gitar çalma alıştırmaları yapmaya başladılar!

Bu raketle gitar çalma olayı bir anda bütün dünyaya yayıldı ve artık gitar çalmayı bilmeyen delikanlılar da en az gitar çalanlar kadar havalı oldular. Böylece küçük James sayesinde insanlık korkunç bir sondan kurtulmuş oldu!

O günden sonra takvimler ne zaman Ocak ayının 31'ini gösterse, bütün dünyada o tarihi günü anma etkinlikleri düzenlenir, James'in bu harika buluşu şenliklerle kutlanır.
FriendFeed ile Paylaş

5 yorum:

İnsanoğlu dedi ki...

Türkiye'de o dönemlerde raket bulmak zor olduğu için, süpürge sapı kullanılırmış. Büyüklerim öyle diyor :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

Puhahahaha doğru bak bir de o var dimi:D bir de mikrofon olarak kullanılan bilimum icadımız var onları da unutmamak lazım=P

tuba dedi ki...

ama bu blog süpermiş ki! :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

Çok teşekkürler=) Düzenli takip etmeniz dileğiyle=)

grand ozgul termal tatil koyu dedi ki...

çok eğlenceli olmalı... .:)

Yorum Gönder