Şehirlerarası Otobüste Yanındaki Koltuğu Da Alan Adam

6 Şubat 1973: Görgüsüztepe'nin kendi halinde sakinlerinden olan Dutluk ailesinin bir gün kapısı çalınır ve gelen bir avukatın, uzak bir halalarından yüklü miktarda paranın miras kaldığını söylemesiyle hayatları bambaşka bir level'a geçer. Ama bu paraları alabilmeleri için ailenin babası Müfit Dutluk'un bizzat Ankara'ya gitmesi gerekmektedir.

Ellerine daha para geçmemiş olmasına rağmen, yakında ellerine yüklü miktarda para geçeceği için, olmayan paralarıyla tabiri caizse hayvan gibi alışverişe başlarlar. Tam da oturdukları köyün ismine yaraşır şekilde bir hayata daha yeni adım atmışlardı.

Üzerine başına en pahalı markalardan kıyafetler alan Müfit Dutluk'un en sonunda aklı biraz olsun başına gelir ve başvurması gereken son tarihten bir gün önce Ankara'ya yola çıkmak aklına gelir. Yanına jumbo boy bir bavul alır, ama içine az miktarda eşya koyar ki dönüşte paralara yer kalsın!

En yakın ilçenin otogarına giderek Ankara'ya giden bir otobüs firmasının yazıhanesine girer. Tam Ankara'ya bir bilet alacakken, şöyle bir duraksar... ve Ankara'ya bir bilet almaktan vazgeçerek o güne dek çoğu insanın hayalini kurup da yapmaya cesaret edemediği tarihe geçecek bir hareket yapmaya karar verir!

Müfit Dutluk, tam 38 yıl önce bugün şehirlerarası bir otobüste bir bilet almak yerine, yanındaki koltukla birlikte 2 tane bilet aldı! Böylece tarihe, şehirlerarası otobüste yanındaki koltuğu da alan ilk insan olarak geçti!

Bununla da yetinmeyip, otobüs full dolu olmasına rağmen, yol boyunca bir çok kez durarak yolcu almaya yeltenen otobüs şoförüne inat, yanına hiçkimseyi oturtmamayı başardı! Yanındaki koltuk boş olmasına rağmen ayakta giden yolcuların delici bakışlarını umursamayarak 8 saat boyunca hayatındaki en konforlu yolculuğu gerçekleştirmiş oldu.

Bu tarihi olaya tanıklık eden otobüs yolcuları sayesinde Müfit Dutluk kısa sürede bir şehir efsanesine dönüştü ve ondan cesaret alan yüzmilyonlarca insan o günden sonra uzun yolculuklarda yanlarındaki koltuğu da satın alarak, uyurken omuzlarına düşen kafalardan sonsuza dek kurtulmuş oldular!
FriendFeed ile Paylaş

7 yorum:

ÖZGE ŞAT dedi ki...

now i can follow you anywhere ama tivitırı kapadık be hacıt.ama afili bi falav butonu koymuşsun hastası olduk burda

son kıllanma tarihi dedi ki...

hehe, her tarafta kuşlu kuşlu follow me butonları var, bi farkımız olsun dimi:D

İnsanoğlu dedi ki...

Bence bu görgüsüz herif 2 koltuğun yanında arkasındaki 2 koltuğuda almalıydı. Çünkü oturduğu koltukları sonuna kadar arkaya doğru rahatça yaslayabilir :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

Adam görgüsüz olduğu için arkaya yatırmakta hiçbi sakınca görmüyomuş zaten:P

KURŞUN KALEM dedi ki...

Şehirlerarası yolda ayakta giden yolcular...sanırım bu da tarihte ilkler arasındaydı ama gözden kaçırdın yiğidim:))
Ha bir de buralar eskiden hep dutluktu...:)))
Bak şimdi bir babanne deyimi geliyor:
SEN BENİ GÜLDÜRDÜN ALLAH DA SENİ GÜLDÜRSÜN DELİAANLI

son kıllanma tarihi dedi ki...

Ohooo, sen denk gelmemişsin demek ki, bazı otobüs firmaları yapıyo yahu. Mesela İstanbul'dan Trakya taraflarına gidiyosan bazıları yapıyo, çok rastladım:P yakın mesafe diye ayakta yolcu alıyolar yoldan:D

Bi de burdaki ayakta yolcu mantığı şey aslında, şoför boş yer var diye almış bulunuyo yolcuyu, ama bizim dayı yanına oturtmadığı için ayakta yolcu olmuş oluyo:D

KURŞUN KALEM dedi ki...

Kıllandım şimdi...

Yorum Gönder