Yeni Bir Kitap Alarak Okumak İçin Gaza Gelme Ama Sıkılarak Kitabı Yarım Bırakma Günü

12 Şubat: Her yıl Şubat ayının 12'sinde bütün dünyada kutlanan özel bir gün bugün: Yeni Bir Kitap Alarak Okumak İçin Gaza Gelme Ama Sıkılarak Kitabı Yarım Bırakma Günü!

Bu özel günde insanlar, genellikle gitmeyi akıllarına bile getirmedikleri ama bir alışveriş merkezinde gezerken rastladıkları bir kitapçıya giriyorlar. Kapıdan girmeleriyle birlikte etraflarını saran entelektüel havadan başları dönerek, o insanı kendine çeken harika kapaklı kitapları incelemeye başlıyorlar. Haklarında en ufak bir fikirleri olmayan bu kitapları ellerine aldıklarında, içlerinde inanılmaz bir kitap okuma isteği duyuyorlar birden. Kapakları o kadar renkli, sayfalar o kadar kağıttan, yazılar o kadar simetrik ki... Kitap okumanın ne kadar güzel bir şey olduğunu söyleyen ilkokul öğretmenlerini hatırlıyorlar birdenbire...

İşte o anda, ellerine hangi kitabı alsalar 2 saatte bitireceklermiş gibi hissediyorlar. Evet, okumak çok önemli! İlkokulda bıraktıkları kitap okumaya tekrar başlayacaklar ve akıllı, entelektüel birer insan olacaklardır artık!

İşte bu duygularla, en az 3 tane kitap alıyorlar ve ücretlerini ödeyerek evlerinin yolunu tutuyorlar. Eve girer girmez seçtikleri bir kitabı okumaya başlıyorlar. Çevirmenin önsözünü büyük bir dikkatle okuyorlar, yazarın önsözünü de okuyorlar ve hikaye başlıyor. Fakat bir süre sonra içlerinde mola vermek için yoğun bir istek duyuyorlar! Bir mola vererek 5 dakikalığına televizyona ve internete bakmak üzere kitabı bir kenara bırakıyorlar; ama 5 dakika sonra kesinlikle devam edeceklerini düşünerek tabii ki!

Ama o 5 dakikalık mola önce saatlere, sonra günlere ve haftalara dönüşüyor ve kitap bırakıldığı yerde duruyor. Ta ki, bir sene sonra yine Şubat ayının 12'sinde "Yeni Bir Kitap Alarak Okumak İçin Gaza Gelme Ama Sıkılarak Kitabı Yarım Bırakma Günü"'nü tekrar kutlayıncaya kadar!

Dünya Edebiyatçılar Derneği'nin 1998 yılında "Belirli Günler ve Haftalar" kitabına aldırdığı bu önemli günde bütün bunları yaparak, bu sayede senede en azından 10 sayfa okuyarak dünya üzerindeki cahilliği biraz olsun geriletmeye yardımcı oluyoruz. Eğer hala bu günü kutlamamışsanız, hemen en yakın alışveriş merkezine gitmeye ve insanlık görevinizi yapmaya davet ediyoruz hepinizi.
FriendFeed ile Paylaş

7 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

işte ben cidden o gazla okuyup bitiriyorum ne azim var :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

Bugün bitirmemen lazımdı ama.. Bugün özel bi gün!:D

Hayalmeyal dedi ki...

hmmm, C.tesi günü, ertesi günün vermiş olduğu rahatlıkla gece 5 e kadar okumuştum kitap ama bitirememiştim, iyi ki de bitirememişim, şimdi öğrendim bu anlamlı ve önemli günü.

xLarge dedi ki...

anaem kaçırdım ya ben :/
neyse seneye başlar, bırakırım artık...

son kıllanma tarihi dedi ki...

@ Hayalmeyal: İşte duyarlı bir vatandaş daha!! Sizinle gurur duyuyoruz=P

@ Rahatsız Adam: Hiç onaylamadığım davranışlar bunlar.. Sen zaten blogu da takip etmiyosun bak bi süredir, ondan kaçırdın zaten..:D

KURŞUN KALEM dedi ki...

usta ben kitapları genelde çalarak tüketiyorum olur mu?alişveriş merkezinden diil bildğin eş dost kitaplığından çalıyorum.

son kıllanma tarihi dedi ki...

Hımmm, peki gazın gidince yarıda bırakıyo musun onları? Yarıda bırakmıyosan sayılmaz..

Yorum Gönder