Geçen Ambulansın Peşine Takılan Çakal Sürücü

27 Kasım 1973: Takvimler 1973 yılını gösterdiğinde, nüfusu çok yüksek olan Çin'in Pekin kentinde artık nüfusun yanında taşıtların sayısı da azımsanmayacak kadar çoğalmıştı. Öyle ki, özellikle iş çıkışı saatlerinde saatler süren trafik sıkışıklıkları oluşmaya başlamıştı. İş yerlerinden evlerine gitmek isteyen araç sahiplerini, çile dolu bir yolculuk bekliyordu artık.

46. Yıl Pekin Devlet Hastanesi, ilk ambulansını o sene almıştı. Eski dolmuş şoförü Manichima Kokora'yı işe alarak ambulans şoförü yapmışlardı. Ne zaman acil bir durum olsa, Manichima son hızla olay yerine yetişiyor, hastayı alarak en kısa zamanda hastaneye dönüyordu. Yılların usta şoförüydü, ama ambulansı görerek yol veren diğer sürücüler de onun en büyük destekçileriydi.

Yagami Nozomu, bir devlet dairesinde memur olarak çalışıyordu. Çalışmayı pek sevmeyen bir adamdı. Yatmak, işten kaytarmak ve listening to music en sevdiği hobileri arasındaydı. 30 yaşında hala baba parası yiyerek geçiniyor, baba parasıyla aldığı arabasıyla işine gidip geliyordu. Ama iş yeri şehrin bir ucunda, evi ise diğer ucundaydı. Bu yüzden de trafikte geçirdiği zaman canını çok sıkıyordu.

27 Kasım 1973 tarihinde, yine işten çıkmış, arabasına atlamış, sıkışık trafikte resmen emekleye emekleye ilerliyordu.

46. Yıl Devlet Hastanesi'ne gelen acil yardım telefonuyla Manichima Kokora ise ambulansa atlayarak, hızla şehrin diğer ucuna doğru yönelmişti!

Yagami, yarım saat önce bulunduğu koordinatlardan sadece 100 metre ilerleyebilmişti.


Manichima, sirenini açmış, önünden çekilen arabalar sayesinde E-52 yoluna giriyordu.

Yagami, 1 saattir E-52 yolundaydı.

Manichima, emniyet şeridi dolu olduğu için en sol şeride geçti.

Yagami 1 saattir sol şeritteydi.

Manichima, Yagami'nin arabasının arkasına geldi. Kornaya basıp selektör yaparak sağ şeride geçmesini işaret etti.

Yagami, sağ şeride geçerek ambulansın geçmesi için ona yol verdi.

Manichima, Yagami'nin arabasını geçti...


Sıkışık trafik yüzünden delirme noktasına gelen Yagami, solundan geçen ambulansa şöyle bir baktı ve bakmasıyla kafasında bir şimşek çaktı! Ambulansın geçmesiyle birlikte direksiyonu sola kırarak ambulansın hemen arkasına geçti ve ambulansı takip etmeye başladı!

Böylece tarihte ilk kez bir sürücü, sıkışık trafikte yanından geçen ambulansın peşine takılarak o adım adım ilerleyen trafikte çok daha hızlı giderek gideceği yere 5 dakika erken vardı!

Yagami Nozomu, o anda yaptığının ne kadar tarihi bir hareket olduğunun bilincinde tabii ki değildi. O yoğun trafiğin getirdiği stresle hareket etmiş, bir anda tarihe geçmişti.

Onun bu hareketini gören diğer sürücüler, adeta gördüklerine inanamadılar! Böyle bir şey nasıl olur da daha önce akıllarına gelmemişti? Nasıl olsa ambulans yolu açıyordu ve arkasından gelenlere sadece ambulansı takip etmek kalıyordu!

Bu tarihi hareket bütün dünyada yayıldı, bir süre sonra ambulansın arka kontenjanı için sürücüler arasında kapışmalar yaşanmaya başladı. Bir kısım yeni nesil sürücünün ise, başka bir tarihi harekete daha imza attıkları görüldü: Dörtlüleri yakıp ve kornaya basıyorlar, sanki ambulansın içindeki hastanın yakınıymışçasına davranarak ambulansın arkasındaki yerlerini hiç kimseye kaptırmıyorlardı!

Yine de, bu yeni nesil sürücülerin bile adını andıkları tek bir isim tarihe geçti: Yagami Nozomu!
FriendFeed ile Paylaş

3 yorum:

son kıllanma tarihi dedi ki...

Bir arkadaşımızın değerli maili sayesinde öğrendim ki, yorum yazarken kelime doğrulama kutucuğu gözükmediği için kimse yorum yazamıyormuş!!! Ben de depresyona giricektim neden kimse yorum yazmıyor diye! Buyrun efendim, yorumlarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz=P

Adsız dedi ki...

yine de yorum yazıp sikleyen olmamış. :D

Ambulans şoforü dedi ki...

Bunu hep yapıyorlar.

Yorum Gönder