Boş Görünmemek İçin Cep Telefonunu Karıştıran Adam

21 Eylül 1998: Tarihte bugün ilk kez bir adam boş boş dururken sırf boş görünmemek için cep telefonunu çıkartıp karıştırdı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaşamakta olan Kaan Badıllı, o gün sevgilisiyle buluşmak üzere çarşıya inmişti. Daha ikinci buluşmaları olacaktı, bu yüzden çok heyecanlıydı. En pahalı gömleğini giymiş, saçlarını jöleyle dikmiş, en güzel parfümünü sıkmıştı. Özellikle kızların olmak üzere herkesin bakışlarını üzerinde hissedebiliyordu.

Çarşıdaki orduevinin köşesinde ayakta bekliyordu. Sevgilisi Simge'yle orada buluşmayı planlamışlardı. Ama tam 15 dakikadır orada hiç bir şey yapmadan ayakta dikiliyordu. Kollarını bir beline koyuyor, bir kucağında kavuşturuyor, bazen elini çenesine götürüyor, bazen de burnunu kaşıyordu. Can sıkıntısından ne yapacağını şaşırmıştı.

Bir süre sonra yanından geçen insanların bakışları da batmaya başladı. Yanından birisi geçti mi, "Acaba üstümde bir şey mi var?" diye düşünerek üstünü başını kontrol etti önce.

Biraz daha zaman geçince, sanki insanların "Kaç saattir ayakta dikiliyor yapçak işi mi yok acaba?" diye düşündüklerini hissetti. Sanki herkes uzaktan onu izliyor, ne yapıyor diye bakıyorlar, sonra da "Yazık, sevgilisini bekliyor heralde. Kız kesin gelmeyecek bu saf da orada bekliyor" diye onunla dalga geçiyorlardı.

O anda iyice paranoyaklaştı. Ne yapacağını bilemez bir halde paranoyadan titremeye başladı. Sanki panik atak geçiriyordu. Derken, tarihteki o çok önemli hareketi gerçekleştirdi!

Elini arka cebine attı, Ericsson marka cep telefonunu çıkarıp eline aldı. İlk önce telefonla ne yapacağını bilemedi, sonra menüye girdi ve menüde ileri doğru teker teker gitmeye başladı. Başa döndüğünde durmadı, sürekli ileri tuşuna basarak menüde ilerledi. Ve böylece, sırf boş görünmemek için cep telefonunu karıştıran ilk insan olarak tarihte geçti!

Menüde gezinirken, sanki insanların ona karşı bakışları da değişmişti! Sanki insanlar şu anda onu daha saygın bir kişilik olarak görüyorlardı. Telefonu hiç susmayan ve sürekli mesaj yazmakla uğraşan meşgul ve sosyal bir yakışıklı! Ne kadar da karizmatikti o anda!

O tarihi andan sonra, ne zaman insanların çok geçtiği bir yerde birisi beklese, cep telefonunu çıkartarak onu karıştırmaya başladı. Böylece hem beklerken zamanın daha çabuk geçmesini sağladı, hem de etraftaki insanların kötü bakışlarından kurtuldu.

Kaan Badıllı'nın insanlığa bu hediyesinin yanı sıra, bir de teknolojiye yaptığı büyük katkı vardı. Kaan Badıllı'nın bu tarihi hareketi sonrası kollarını sıvayan cep telefonu üreticileri, ilk önce telefonlar için oyun ürettiler, daha sonra şarkı dinleme gibi özellikler geliştirdiler. Böylece cep telefonlarının gelişme süreci de hızlanmış oldu.

FriendFeed ile Paylaş

10 yorum:

kız sıdıka dedi ki...

blogu keyifle okuyorum :) Eğer ukalalık olarak algılanmazsa bir öneride bulunucam.Başlıklarda yazının konusu belli olmasa sanki daha güzel olur gibi gelyor.Yazıyı okudukça sonuna doğru anlayalım neden bahsettiğini:)Daha sürprizli olur.Bloğumun yan panelinde başlığı görünce hemen anlıyorum ne yazdığını tadı kaçıyo:)
Ya da ben anormalim:)

son kıllanma tarihi dedi ki...

yok yahu niye ukalalık olarak algılayayım aşkolsun=)
aslında dediğin mantıklı olabilir. yani konusunu bilmeden okumak ve en sonunda o büyük tarihi olayla karşılaşmak! daha hoş olabilir gerçekten.
ama o zaman başlıklara ne yazıcam? mesela blogu sürekli takip etmeyen birisi geldiğinde, eski yazıları okumak istediğinde sorun yaşar mı acaba o zaman. veya başka bir yerde yazı paylaşılırken başlığın olması pozitif bir etki midir?
veya bloga giren birisi, belki de sırf başlık çok ilginç geldiği için yazıyı okumaya başlayacak..
başlık yerine mesela tarih atabilirim sanırım. bunu düşünücem, başka fikri olan olursa bu konuda lütfen paylaşsın çekinmeden. artı ve eksi yönlerini tartışmak lazım.

m d dedi ki...

"kiz sidika" cok onemli bi noktaya parnak basmis. Bence de bastan sonunu bilmek hikayenin okunabilirligini, heyecanini dusuruyor. Baslik olarak dusunduklerin de mantikli ama buna bi cozum bulmalisin bence.
Ilk aklima soyle bir sey geldi cozum olarak dusunmeden direk yaziyorum: Ilk uc konunun basligi sakli kalsin, konu eskidikce yani ilk ucten geriye dusunce basligini degistir. Direk yazdim. Simdi dusunuyorum da arsivdekilerin okunurlugunu da dusurursun bu uygulamayla. Sonunu bilince okumak istemez adam yine. Ne biliyim ya cetrefil bi durum, cik isin icinden nasil cikacaksan :P

m d dedi ki...

Bu yorum yazarken kelime dogrulama da kullanimdan kalksin ya, ugrastirma bizi :)

m d dedi ki...

Konu hakkinda yorum yazmadigimi farkettim, elestiri tahtasi mi olum burasi di mi ama. Bence bunu bulan kisi iyi ki bulmus. Yoksa insan kendini mal gibi hissediyor, neden mal gibim hissediyoruz acaba kendimizi boyle durumlarda. Illa dolu mu olmak lazim kardesim, ya da milletin cokta seyindesin (umurundasin) sanki, ama takinti iste istedigin kadar ugras o icteki salak durtuler yine kendiliginden harekete geciyor :)

мєltєм dedi ki...

haha, ama önemli bir ayrıntı yaw. iyi ki cep telefonu var diyorum o zaman:D

Maya dedi ki...

hepimiz kaan badıllı'yız!!! :D:D:D

son kıllanma tarihi dedi ki...

md'ciğim bi sakin ol:D kelime doğrulama spam için var, onu kaldıramam=P ama şu başlık olayını düşünüyorum. başlığı kaldırırsam dediğiniz gibi, bir de ilk cümlede yaptığım o spoiler'ı da kaldırmam gerekçek, en sona eklerim nou da artık=)

bu yazıyla ilgili burası dışında da güzel yorumlar aldım arkadaşlar. Maya'nın dediği gibi, aslında hepimiz kaan badıllı'yız=P herkes öyle diyor:D

ÖZGE ŞAT dedi ki...

kaan'ın yanı sıra Turkcell'den gelen mesajları halk arasında sanki özel bir insandan gelmiş gibi okumakta pek güzeldir :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

Aaahahahaha doğru bak, süper tespit!!:D Sanki sevgilinden gelmiş gibi:P En büyük sevenim turkcell=P

Yorum Gönder