Kumandayı Dizine Vuran Adam

6 Eylül 1994: Tarihte bugün ilk kez bir adam çalışmayan televizyon kumandasını dizine vurarak çalıştırmayı denedi.

Olayın asıl kahramanı Metin Kaçık, koyu bir Bizimkiler hayranıydı. En çok da "Benim Adım Cemil" karakterini sever, boş zamanlarında onun taklidini çalışır, arkadaş ortamlarında da uygulardı.

İşte 93 senesinin 6 eylül akşamı TRT'de haberleri izliyordu Metin, spor haberlerini. 3 kişilik geniş çekyatına uzanmış, başının altına yastığını koymuş, bir elinde de kumandası vardı. Rahatı yerindeydi, kalkmaya hiç niyeti yoktu.

Spor haberleri bitti, Metin tembelce uzaktan kumanda üzerindeki 2 tuşuna bastı, ama hiç bir şey olmadı. Tekrar bu kez daha sert bastı, ama yine kanal değişmedi...

Zaman geçiyordu, dizinin başını kaçıracaktı, kumanda çalışmıyordu ve yerinden kalkmaya da çok üşeniyordu! Yani çok zor bir durumdaydı!

Düğmeye bastı, bastı, daha da sert bastı, derken en sonunda sinirlenip kumandayı dizine sertçe vurdu!!! Tamamen istemdışı olarak sinirden yapılmış bir hareketti, ama mucize o anda gerçekleşti!

Metin 2 tuşuna bastığı anda, kanal değişiverdi!!! Kumanda tekrar çalışıyordu! Nasıl olmuştu bilmiyordu ama bir mucize gerçekleşmiş ve kumanda çalışmıştı.

Ama bu sevinci birden kursağında kaldı. Çünkü değiştirdiği kanalda Bizimkiler değil, bambaşka bir program vardı! O anda kafasına dank etti; Bizimkiler bu hafta başlamıyordu ki, dizi daha tatildeydi!!!

Yaşadığı bu büyük hayalkırıklığıyla boğuşurken, kumandanın mucizesini unutuverdi. Ne zaman ki ertesi gün tekrar kanalı değiştirmek için kumandayı kullanmaya çalıştı, kumandanın çalışmadığını tekrar fark etti. Ve o anda da, önceki gün başarmış olduğu mucize aklına geldi ve aynı tekniği uygulayarak kumandayı tekrar çalıştırmayı başardı.

Bu tekniği en yakın dostu Mustafa'yla paylaşı; Mustafa o akşam karısıyla paylaştı; karısı ertesi gün mahallenin kadınlarıyla altın gününde bunu paylaştı ve bu teknik yayıldı. O günden sonra, kumanda tamircileri işsiz kaldılar.

Günümüzde artık çok yaygın olan bu teknik, neredeyse herkes tarafından uygulanmakta. Ama ne yazık ki çok az kişi, bu tekniğin Metin Kaçık'ın eseri olduğunu bilmektedir.
FriendFeed ile Paylaş

4 yorum:

Maya dedi ki...

bir de halis vardı bizimkiler'de, "öpiim mi ayla teyze seni, yumuşak yumaşk" deyip dururdu, ve bizimkiler'in akabinde parliament gece sineması, hey gidi günler :) metin kaçık beni hafızamda yolculuğa çıkardın, keçilerin kaçsın emi :)))

son kıllanma tarihi dedi ki...

ehuehueh o halis şey miydi, alamancıların çocuğu muydu? dummkopf olan=P

мєltєм dedi ki...

demekki televizyona şaplak atan adam da Metin Kaçık'tan esinlenmiş haberi yok:P

son kıllanma tarihi dedi ki...

e yani tabii ki=P

Yorum Gönder