Duş Alırken Küvete İşedi

2 Eylül 1948: Tarihte bugün ilk kez bir adam duş alırken küvete işedi.

48 yılında bugün, Eric Patrick isimli Amerikan vatandaşı olan berber akşam saatlerinde arabasıyla eve dönmekteydi. O gün bir sürü düğün olduğundan dolayı bir sürü damat traşı yapmış, günü çok yoğun geçmişti. Üstüne üstlük bir de eve dönerken trafiğe yakalanmıştı. Hem çok çalışmış olmanın, hem de trafiğin getirdiği yorgunluklar birleşince, Eric'in tek düşündüğü şey bir an önce eve gidip duş alıp uyumaktı.

Zar zor eve vardığında, yorgunluktan ölüyordu. Kapıda kendisini karşılayan eşi Wendy'e bir öpücük verip, hemen üst kata çıktı ve duşa girdi. Sıcak suyun getirdiği o gevşemeyle iyice rahatladı, daha da gevşedi. Derken, duşta uyuyakaldı!

Eric, bütün gün iş yoğunluğundan dolayı tuvalete gidecek vakit bile bulamamıştı. Duşta uyurken, kulağına gelen o suyun şırıl şırıl akarak çıkarttığı rahatlatıcı sesiyle, yüzünde masum bir gülümseme belirdi. Gevşedi, gevşedi... Tam nirvanaya eriyordu ki, eşi kapıya "tak tak" diye vurdu. "Hadi çık artık tuvalete girmem gerek!"

Bu sesle birden irkilen Eric, bir an nerede olduğunu anlayamadı. Gerçek hayat ile rüyası arasında bir yerde kalmıştı. Nirvanaya giden o yoldaydı hala...

Derken, o tarihi an gerçekleşiverdi! Yorgunluğun üstüne aldığı sıcak duşla iyice rahatlayan Eric, suyun şırıl şırıl sesiyle kendisine daha fazla engel olamamış ve bütün gün tuttuğu çişini şırıl şırıl küvete bırakıvermişti!

O an, Eric'in yüzünde muhteşem bir rahatlama ifadesi okundu! Daha sonra kendisiyle röportaj yapan gazetecilere, "Hayatımda o güne kadar yaşadığım en muhteşem, en rahatlatıcı, en huzur dolu andı!!" diyecekti.

Eric'in duştayken yaşadığı o muhteşem rahatlama, önce komşular arasında merak konusu oldu. Komşulardan deneyenler oldu, sonra onlar da başkalarına anlattılar. Derken bu olay bir fenomene dönüştü! Dünyanın dört bir yanından, duşta işeyen insanların haberleri gelmeye başladı.

Hatta bir dönem, klozet üreticileri telaşlandılar. Kimsenin artık klozete ihtiyaç duymayacağından korkuyorlardı. Ama neyseki bu fenomen, sadece küvete işemekle sınırlı kaldı!

İşte bugün dünyada milyonlarca insanın duş alırken işemesine ön ayak olan kişi aslında Eric Patrick'ti. Eğer zamanında küvete işemeseydi, belki de günümüze kadar hiç kimse buna cesaret edemeyecek ve milyonlarca insan bu zevkten mahrum kalacaklardı..
FriendFeed ile Paylaş

8 yorum:

a patient dedi ki...

ahahahaha buna güldüm :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

teşekkürler=) aslında 2 eylüle yetiştireyim diye hızlı yazdım biraz, beğendiysen sevindim=)

Maya dedi ki...

amanin, çarpılacaklarrrr :PpP

son kıllanma tarihi dedi ki...

anlamadım=P

Maya dedi ki...

banyoya işenmez insanı çarparlar demek istedim :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

hadi ya öyle bişey mi var=) bak bunu bilmiyodum=P

rengarenk dedi ki...

Ben de duyduğumda tuhaf gelmişti. Hatta bi de hikaye anlatmışlardı. Biri yapmış şöyle olmuş böyle olmuş filan diye :p Hikaye de hoşuma gitti. Çok özgün bir tarzın var sevdim :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

teşekkür ederim=) takibi bırakmamanı ve bol bol yorumlarını bekliyorum=) ailemiz büyüyor yavaş yavaş=)

Yorum Gönder