Facebook'a Çocukluk Resmini Ekledi

25 Eylül 2008: Tarihte bugün ilk kez bir kız, Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde kendi çocukluk resmini paylaştı!
Zeynep Onbeşer, günün çoğu vaktini Facebook başında geçiren bir hanım kızdı. Üniversite 2. sınıfa gidiyordu, ama derslerde yoklama olmadığı için sabahları uyumayı tercih ediyordu. Uyandığında da Facebook'a giriyordu.

Facebook yüzünden okula gidemediği için de, arkadaşlarıyla sadece Facebook üzerinden görüşüyordu. Arkadaşları buluşuyorlar, gezmelere gidiyorlar, ortamlara akıyorlardı. Ama o bunları sadece Facebook'a eklenen fotoğraflardan takip ediyordu, bu fotoğrafların altına yorum yazıyordu.

Ama bir süre sonra Zeynep, arkadaşlarında kendisine karşı bir soğukluk hissetti. Nedense paylaştığı videolara yapılan yorumlar azalmış, hatta biraz daha zaman geçince artık paylaştıklarını Beğen'memeye başlamışlardı. Paylaştıkları öylece boş boş duruyordu.

Zeynep'in hoşlandığı birkaç oğlan da vardı arkadaş listesinde. Daha önceden fotoğraflarının altına yorum yazan oğlanların artık bütün ilgisi kaybolmuştu.

İşte bu yüzden bu ilgiyi nasıl geri kazanacağını düşünmeye başladı Zeynep. Önce bir kaç kız arkadaşının fotoğraflarının altına "Canım çok güzel çıkmışsın" şeklinde yorumlar yazdı; ki arkadaşları da ona yazsınlar diye. İşe yaramayınca bir kısım eski, unutulmuş komik videoları tekrar paylaştı, ama o da işe yaramadı.

Derken aklına cin gibi bir fikir geldi! Tabii o anda bütün dünyayı değiştireceğinin farkında olmayı bırakın, bu fikrin işe yarayacağından bile şüpheliydi. Ama yine de son çare olarak denemeye karar verdi.

Dolabının alt çekmecesini açtı, üstü toz tutmuş bir kaç eski fotoğraf albümünü çıkartıp karıştırmaya başladı. "Heh tamam işte bu!" diyerek bir fotoğraf çıkartıp masasına koydu. Ardından dijital fotoğraf makinesini alıp, fotoğrafın fotoğrafını çekti.

Çektiği bu fotoğraf, Zeynep'in şirin bir çocukluk resmiydi! Hemen fotoğrafı bilgisayara aktardı ve dünyayı değiştirecek o büyük hamleyi yaptı: Çocukluk resmini Facebook'a ekledi!

Resmi ekler eklemez, Zeynep'in arkadaşları şok oldular! O güne kadar çeşitli marjinallikte bir sürü fotoğraf eklemişler, ama hiçbirinin aklına çocukluk resmini eklemek gelmemişti! İşte o anda, Zeynep'in ne kadar zor durumda olduğunu anladılar. Zeynep'i ne kadar ihmal ettiklerinin farkına vardılar, ve o fotoğrafın altında bir sürü yorum yazdılar. Bir sürü insan o fotoğrafı beğendi! "Zeynepçiğim çok tatlıymışsın!!" şeklinde yorumlar da unutulmadı.

Ve o günden sonra Zeynep'in morali düzelerek eski güzel günlerine geri döndü. Zeynep'in bu olağanüstü girişimi sonucunda, bütün dünyadaki umutsuzlar için yeni bir umut kapısı doğdu. İntiharı düşünen insanlar, yaşama Zeynep sayesinde tekrar tutundular. Hepsi, Facebook'a çocukluk resimlerini eklemeye başladılar, böylece hepsinin fotoğraflarına yorumlar yapıldı ve hepsi tekrar çok mutlu oldular, hayatlarına devam ettiler.
FriendFeed ile Paylaş

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizim çocukluğumuz dijital fotoğraf devrine yetişmediği için böyle ilginçlikler yapanlar oluyor arada.

son kıllanma tarihi dedi ki...

bunu yapan benim de çok fazla arkadaşım var, bu yüzden bu yazıya pek yorum geleceğini sanmıyorum çünkü biraz ağır yazdım galba, kusura bakmayın:) umarım bana çok kızan olmamıştır.

Yorum Gönder