Duşta Şarkı Söyleyen Ergen

12 Temmuz 1972: Tarihte bugün ilk kez bir ergen duş alırken şarkı söyledi.

Amerika Ohio'da yaşayan 14 yaşındaki Adam Daniels, ortalıkta cenabet cenabet dolaşmamak için duşa girer. Sesi, o ergenlere özgü şekilde çatal çatal, boru gibi olan Adam, küçükken şarkı söylemeye bayılırdı. O zamanlar sesi çok da güzeldi, bir Küçük İbo edasıyla söylerdi şarkıları, o kadar yanıktı sesi. Ama ergenliğe girince, her genç erkeğin başına gelen onun da başına geldi, sesi iğrenç bir hal aldı. Ve ondan sonra diğer ergenlere uygulanan şarkı söyleme yasağı ona da getirildi.

İşte 1972 yılında bugün, Adam duşa girdiğinde, bir zamanlar kendisi için tutku olan bir şeyi yapmaya karar verir: Şarkı söylemek! Ne kadar tehlikeli bir iş yaptığının farkında olmayan asi ergen Adam, duş başlığını eline alır ve ağzına doğru götürür. "Ennnnn nating elz medırsss" diye Metallica'dan Nothing Else Matters isimli şarkıyı hicaz makamında söylemeye başlar. En azından öyle sanır, çünkü o çatallı sesiyle aslında şarkı ergen makamında çıkmaktadır. Gelin görün ki, hepimizin başına gelen onun da başına geldi, kendi sesini dünyanın en güzel sesi olarak duydu. O sırada banyonun kapısının önünden geçen annesi bu sesi duyar ve geçici duyma kaybı yaşar.

Adam duştan çıkınca, söylediği şarkının yaptığı terapi etkisi ile ergenliğin getirdiği o asiliği biraz kaybeder, rahatlamış ve biraz daha sakin birisi olarak hayatına devam eder. O günden sonra duşta şarkı söylemenin insan ruhuna terapi etkisi yaptığı ortaya çıktı ve duşta şarkı söyleyenlerin sayısı git gide arttı. Her ne kadar çevrelerindekilere zarar verseler de, onlar bunun hiç farkında olmadılar.
FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder