Garson Bakmayınca Kaldırdığı Eliyle Kafasını Kaşıyormuş Gibi Yaptı

24 Temmuz 1930: Tarihte 80 yıl önce tam da bugün, sevgilisiyle yemeğe çıkan bir erkek elini kaldırarak garsona işaret ettiğinde, garson onu görmedi ve eli havada kaldığından karizmasını zedelememek için kafasını kaşıyormuş gibi yaptı.

İstanbul Bebek'te o zamanların lüks restaurantlarından olan El Beybi Restaurant'ta 2 kişilik yer ayırtan Cafer (Toraman) Bey, akşam saat tam 20.00'de kendileri için ayrılan masaya sevgilisiyle birlikte oturdu. Restaurant biraz yoğundu ve garsonların işi başından aşkındı. Birilerinin onlara bakması için beklediler, ama kimse bakmadı. Zaman geçtikçe sevgilisi içten içe oflamaya başlayan Cafer Bey, stres olmaya başlar. Sevgilisinin gözünde kendisine güvenen güçlü birisi gibi görünmek isteyen Cafer Bey, bir garsona seslenip çağırmaya karar verir.

Önce etrafına göz ucuyla şöyle bir göz gezdirir, en yakındaki garsonu gözüne kestirir. Garson, yeni boşalmış bir masadaki tabakları toplamaktadır. Cafer Bey, garsonla arasındaki mesafenin biraz fazla olduğunu düşündüyse de, en yakındaki odur ve bir an önce ona seslenmek zorundadır. Ama sonra garsonu sesli olarak çağırmaktan vazgeçer, çünkü çok daha stres verici bir olaydır. Böyle nezih bir ortamda çok yüksek sesle çağıramayacağı için, ya garson sesini duymazsa ne olurdu? Rezillik diz boyu!

Tam bunları planlarken garson biraz doğrulur, Cafer Bey'e doğru döner yüzünü. Fırsat bu fırsat diyen Cafer Bey, biraz acele ederek elini kaldırır ve garsona işaret eder. Ama o anda olan olur! Garson Cafer Bey'i görmez, masa toplama işine devam eder! İşin işten geçtiğini anlayan Cafer Bey, ne yapacağını şaşırır. Milisaniyeler içinde kaldırdığı elini saçlarına doğru götürür ve saçlarını kaşıyormuş gibi yapar! Bir yandan da bakışlarını garsondan çevirir, etrafa bakınıyormuş gibi yapar.

İşte benzer durumlarda erkeklerin imdadına yetişen bu hareket, aslında 80 yıl önce Cafer (Toraman) Bey tarafından bulunmuştu. Sevgiliye rezil olma durumunu minimuma indiren bu hareket, günümüzde neredeyse herkes tarafından bilindiği için biraz geçerliliğini yitirse de, usta ellerde hala çok etkili bir silah durumundadır.
FriendFeed ile Paylaş

2 yorum:

Maya dedi ki...

hehe, süper :) çok yaratıcısın :)

son kıllanma tarihi dedi ki...

zarif yorumunuz için çok teşekkür ederim=) hoşunuza gitmesine çok sevindim=)

Yorum Gönder