Parayı Bankaya Yatırsan Faiziyle Rahat Geçinirsin

27 Temmuz 1958: Tarihte bugün ilk kez bir adam "O parayı bankaya yatırır, faiziyle de yata yata geçinirsin" düşüncesini ortaya attı.

Kayserili devlet memuru Halil Daloğlu, Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi olan 100bin TL'yi kazandığını ilk öğrendiğinde, sevincinden bütün mahalleyi ayağa kaldırır. Halil'in büyük ikramiyeyi kazandığını duyan mahalleli ise, tamamen iyi niyetlerinden, Halil'e o parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini söylüyordu. Kimisi yatağın altına saklamasını, kimisi ev almasını, kimisi altına yatırmasını, kimisi ise haydan gelenin huya gitmesini söylüyordu.

Yatırım işlerine hiç kafası basmaya Halil, parayla ne yapacağını bilmiyordu ve kafası karışmıştı. İşte o anda imdadına, yakın arkadaşı Şükrü Pazarcı yetişti. "O parayı bankaya yatırsan, faiziyle de yattığın yerden rahat rahat geçinirsin abi yaaa" diye alternatif bir yatırım yolu önerdi Şükrü. "Abi ayda %5 faiz olsa, 5bin lira iyi para eder. Yani yattığın yerden yersin parayı, oh ne rahat hayat.". Ve böylece ele ne zaman yüklü para geçse akla gelen o ütopik düşünce de ortaya çıkmış oldu.

O günden sonra insanlar ne zaman şans oyunları oynayacak olsalar, kazandıkları parayla ne yapacaklarına dair hayal kurarlarken hep bu düşünce de akıllarına geldi.
FriendFeed ile Paylaş

3 yorum:

Maya dedi ki...

yine döktürmüşsün ya cidden :) Kayserili olması başka bir tat vermiş yazıya :D

son kıllanma tarihi dedi ki...

Aslında insanlar arasında yapılan klasik geyikleri yazıyorum=) bu muhabbetlerin size yabancı gelmemesi lazım=)

Adsız dedi ki...

gollum...işin tuhaf tarafı hep aynı şey söylenir.''yattığın yerden para kazanırsın''tamam kardeşim para kazan de illa yatmak zorunda mısın yaw.git bişeylerle uğraş.gez dolaş ne biliyim bişiyler yap işte hımskym!skldkfl

Yorum Gönder