Sarı Işık Yandığı Anda Kornaya Bastı

23 Temmuz 1982: Tarihte bugün trafik ışıklarında kırmızıda bekleyen bir minibüs şoförü, sarı ışık yanar yanmaz önündeki araçlara korna çaldı.

Olay, İstanbul Aksaray'da gerçekleşti. 20lik delikanlı Müslüm Kahraman, yeni modifiye ettiği ve arabesk kasetlerle donattığı minibüsüyle Aksaray'da kırmızı ışığa yakalandı. Önünde 3 sıra araba vardı. Minibüs tıklım tıklımdı, ama yine de yeni yolcu alacak yerler vardı. Minibüsün içi boğuktu, kalabalıktan dolayı havasızdı. O gün hava da çok sıcaktı. İşte bütün bu şartlar altında, Müslüm patlamaya hazır bomba gibiydi. Bir an önce gaza basıp, pencereden rüzgarı yiyip serinlemek istiyordu.

Derken sarı ışık yandı ve o tarihi olay gerçekleşti. Önündeki arabaların gitmesi imkansız olmasına rağmen, Müslüm kornaya asıldı. Sanki önündeki arabalar bir saattir yeşilde bekliyormuş da onlara kızıyormuş gibi! Ama bu korna, arabaları olduğundan daha hızlı hareket ettirmedi veya onları yok etmedi. Sanki korna çalmamış gibi, yine aynı sürede arabalar ilerlemeye başladı.

Daha sonraları bu olay bir fenomene dönüştü. Bütün minibüs, dolmuş, otobüs şoförleri arasında kabul gördü. Hatta ileriki yıllarda geri sayımı olan ışıklar yerleştirildiğinde, henüz daha sarı bile yanmadan kornaya basanların olduğu görüldü.

Bu olayın kahramanı Müslüm Kahraman ile yapılan daha sonraki röportajlarda, neden böyle bir şey yaptığı soruldu hep. Verdiği cevapsa, bunun bir refleks olduğu, minibüs sürenlerin hepsinde bir süre sonra kendiliğinden oluştuğuydu.
FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder