Susarak Karşısındakine En Güzel Cevabı Veren İnsan

10 Temmuz M.Ö. 20112: Tarihte çok uzun yıllar önce bugün bir ilk daha yaşandı. Dünyada ilk kez bir insanevladı tartıştığı başka bir insanevladına susarak en güzel cevabı verdi!

Tarihi olay milattan önce 20.112 tarihinde tam da bugün gerçekleşti. Homo Agara Kugara isimli genç erkek, ölümüne kanka olduğu Homo Sike Ratar ile ava çıkmıştı. Amaçları, etine dolgun, sek sek sekerek koşan, tercihen uzun boylu, ama kısa boylu da olsa fark etmeyen bir ceylan yakalamaktı. Mola verdikleri bir sırada mızrağının ucunu sivrilten Homo Agara Kugara, espri olsun, muhabbet olsun, birlikte gülsünler diye Homo Sike Ratar'a seslenir. Önce elindeki mızrağı gösteren Homo Agara Kugara, sonra kankası Homo Sike Ratar'ı gösterir ve sağ dirseğini 90 derece kırıp, baş parmağı eline paralelken diğer parmakları tam tersi yönü gösterecek şekilde
el bileğini yana doğru 90 derece kırar. Daha sonra da ani hareketlerle elini dirsekten dönecek şekilde sola doğru sallamaya başlar.

Homo Agara Kugara'nın yaptığı bu iğrenç espri yüzünden erkeklik gururu incinen Homo Sike Ratar, kankasını pataklamayı düşündüyse de hemen bu düşünceyi kafasından uzaklaştırır, çünkü Homo Agara Kugara ondan çok daha iri ve güçlüdür. Kafasına taş atmayı düşünür, ama sonra daha büyük bir taşı kafasına yiyeceğini anlar. Böyle ne yapsam diye düşüne düşüne zaman ilerler, ama Homo Sike Ratar yapacak hiç bir şey bulamaz. Bu arada düşündüğü için de önüne bakmaktadır.

Homo Sike Ratar'ın kendisini takmadığını düşünen Homo Agara Kugara, bu işe çok fazla bozulur. Erkeklik gururu paramparça olur, ne yapacağını bilemez duruma düşer ve ağlamaya başlar. Kankasının ağladığını duyan Homo Sike Ratar, kafasını kaldırır ve kazandığı o büyük zaferi kendi gözleriyle görür: Susarak, kankasına en güzel cevabı vermiştir.

İşte o günden sonra susarak karşısındakine en güzel cevabı verdiğini düşünenler toplanmaya başladılar, bir araya geldiler ve devlet denilen kurumu kurdular. Başlarına da susarak cevap verdiklerini düşündükleri insanları(Homo Agara Kugara) getirdiler ve her türlü haksızlıkta susmaya devam ettiler...
FriendFeed ile Paylaş

4 yorum:

Adsız dedi ki...

:))))gollum...atladığının ya da görmezden geldiğin birşy var....kurulan bu devlet 'susma sustukça sıra sana gelecek' devletinin çok gürültülü kuşatmasına sadece iki yıl dayanabildi ve ortadan kaldırıldı...zaten günden beri ağzı olan konuşuyor:)

son kıllanma tarihi dedi ki...

söylediğin şeye hak veriyorum. ama zaten devlet denilen kurumun işlemesi için herkesin bir miktar susturulması gerekmiyor mu:)

Adsız dedi ki...

gollum...hayır gerekmiyor bence isteyen istediğini söylesin işte güzel güzel...hem unutma bizim de konuşanları dinlememe özgürlüğümüz var...ve dilediğimizce kullanabiliriz...

son kıllanma tarihi dedi ki...

bence de isteyen istediğini söylesin. ama herkes istediğini söylemeye başlayınca bir süre sonra yasalara karşı da konuşmaya başlıyacaklardır. bu yüzden bir yere kadar konuşturulurlar devlet varlığında.. anarşizmde ise herkes istediğini söyler..

Yorum Gönder