Google'da Kendi İsmini Aratan İlk Kişi

29 Temmuz 2000: Tarihte bugün birisi ilk kez Google'da kendi ismini yazıp arattı.

Metin Kısırcıklı isimli genç, internetten sevgili yapmak için uğraşıyordu. Mirc'de tanıştığı bir kıza aşık olmuştu, ama gerçekten öyle bir kız olup olmadığına da emin olamıyordu, içinde hep bir şüphe vardı. Ne yapsam diye düşünürken, aklına cin gibi bir fikir gelir ve aşık olduğu kızın ismini Google'a yazıp aratır. Çıkan sonuç karşısında şok olur. Kızın ilkokuldaki lakabı "Sehpa", 6. sınıftaki Din Kültürü dersi notu ise 3'tü! Üstelik küçükken "Büyüyünce ne olucaksın?" diye sorduklarında "Anne olucam" dediği bile yazıyordu.

Hoşlandığı kız hakkında bir sürü küçük düşürücü bilgi bulduktan sonra, bu sefer kendisi için telaşlanmaya başlar Metin. "Acaba benim hakkımda neler biliyor bu Google?" diye düşünerekten, bu sefer kendi adını yazar ve aratır!

O tarihi an, Google'ın veritabanına kaydedilir ve günümüzde hala saklanmaktadır. Google'dan bir yetkili daha sonraları, "İnsanların Google'a, bilmedikleri şeyleri bulup öğrenmek için gireceklerini düşünmüştük hep. Ama Metin Kısırcıklı isimli kişi, bizim daha önce hiç düşünmediğimiz bir şey yaptı ve kendi ismini arattı. İtiraf ediyoruz ki, bunun büyük sonuçlar doğuracağını hiç bir zaman düşünemedik."

O günden sonra bir çok kişi zaman zaman Google'a girip kendi ismini arattı. Bunun sonucu olarak serverlarına ek yoğunluk gelen Google, bundan kurtulmak için büyümeye gitti ve o zaman yaptığı yatırımlar sayesinde bugün dünya devi haline geldi.

Bugün Silikon Vadisi'nde Google'ın binasına girdiğinizde, girişte Metin Kısırcıklı'nın fotoğrafıyla karşılaşıyorsunuz.

FriendFeed ile Paylaş

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kesin bu yazıdan sonra bir sürü kişi kendi ismini yazıp google den aratacaktır şimdi

son kıllanma tarihi dedi ki...

ben de bayadır aratmıyorum aslında, merak ettim bak şimdi:D

Emre C. dedi ki...

Hangimiz yapmıyoruz ki :P

son kıllanma tarihi dedi ki...

Google'ın bize sunduğu nimetlerden sadece birisi bu=P

Adsız dedi ki...

gollum...lakaplar çok komik ya.sehpa lakabı insanı derin düşüncelere devk ediyor:)))din kültürü dersinin 3 olması da bitirici darbe olur:)))

Yorum Gönder