Kıçını Parayla Silen Adam

6 Temmuz 1961: Tarihte bugün, ilk defa bir insan evladı tuvaletten sonra kıçını parayla sildi.

Arkadaşlarının yaptığı müshilli şakayı ancak tuvaleti geldiğinde fark eden Japon asıllı Amerikalı iş adamı Chi Changi Chong, kendisini son anda tuvalete atmayı başarır. Yalnız işi bittiğinde, arkadaşlarının kötü bir sürpriziyle daha karşılaşır: Arkadaşları tüm tuvalet kağıtlarını saklamışlardır.

Ne yapacağını bilemez halde kara kara düşünen Chong'un imdadına cebinde kalmış olan 100$ yetişir. Çoğu zengin gibi biraz cimri olan Chong, köşedeki bakkalda parayı 10 dolarlık banknotlara bozdurmadığına söverekten, işini 100 dolarıyla görür ve tarihteki yerini "Kıçını parayla silen ilk adam" olarak alır.
FriendFeed ile Paylaş

3 yorum:

Adsız dedi ki...

gollum,iyi de o tarihte 100 lük banknotlar yoktu:)) şaka bir yana aby lincolnun kemiklerini fena sızlatmişşlardır şimdi...

son kıllanma tarihi dedi ki...

eheh=)) ya ben vikipedia'dan özellikle baktım aslında, tam kesin bir şey yok gibiydi o konu hakkında, ama 1862 tarihli bir 100 doların resmi vardı. ben de heralde o tarihte tedavüldedir dedim, ama çok da irdelemedim açıkçası. çünkü bu blogda sallamak bedava sonuçta, her şey uydurma=) başka yazılarda bilerek bunu yaptığım da oluyor:)
sızlatmışlardır tabii ya... adam zamanında bunların olacağını hiç düşünmüş müydü acaba=P

Adsız dedi ki...

gollum...aby lincoln un kemiklerini başına çok şey geldi hiçbirini tahmin edemezdi sanırım...ölünce iki hefta bunca naaşı şehir şehir gezdirilip halka gösterildi...gönüldükten iki yıl sonra bir kalpazan çetei cesedini çalmaya çalışırken suç üstü yakalandı...eh be linc şimdi de bu rulo işi...

Yorum Gönder